• DK
  • GB

Skærgaarden

Kort Nyt Fra Birgitte


Så er sommerferien forbi og vi er allerede i fuld gang på Skærgården igen.

Det har været en dejlig ferie, hvor vejret har tilsmilet os i Danmark med masser af sol og varme.
For hestene har det været en varm fornøjelse og også sommetider en stikkende fornøjelse, for med varmen kommer også insekterne.
Heldigvis har vi fået lavet læskuret til terapihestene på feddet og det har været flittigt benyttet i ferien. Nogle dage kom hestene nærmest ikke ud af skuret før til aften. Så det er til megen nytte.
I ferien har vi også fået lagt fliser på parkeringspladsen og det er allerede blevet kommenteret positivt af mange af rytterne.

Det er dejligt at få ros. Tak for det.

Udover fliserne har vi også fået lavet en plads med fast belægning til wrappen, sådan at mudder undgås og vi håber, at traktoren ikke sviner på fliserne her til vinter.

I ferien har eleverne også været flittige i stalden, hvor vi har fået kalket, malet i stalden og malet udebokse.

Tak for det Elisa, Ditte og Sofie.

Løsdriften skal færdiglaves i den gamle ridehal, så er vi færdige med projekter for i år.

Vi har sagt farvel til Elisa og Ditte for denne gang. De er taget på skole på Organia, Hansenberg. Ditte kommer tilbage efter jul. Det har været et fantastisk år og vi vil komme til at savne dem.
I stedet siger vi goddag og hjertelig velkommen til Camilla og Sofie. Mere om dem senere.

Vi har også måttet sige farvel til vores gode heste Blackie og Twiggi. De er draget til de evige jagtmarker, da de simpelthen var blevet for slidte. De var begge to halte i perioder og desværre kunne de ikke holde til det stille liv hos os.
Det er vigtigt, at vi tager ansvaret for, at de ikke ender steder, hvor de ikke har det godt. Det kan man risikere, hvis de bliver foræret bort. Det er dyrt at have hest og kan de ikke bruges til noget, kan de risikere at ”cykle” rundt i systemet og det er rigtig synd for sådan et par gode heste.

I stedet har vi fået 2 dejlige hopper på 8 år, som er bedste veninder. Fifi og Aija. De er 2 fjordheste, som har gået og hygget sig i flere år uden at lave dagens gode gerning. Så de har måttet omstille sig til et nyt liv her på Skærgården.
Det er gået over al forventning. Heste kan godt lide faste rutiner og menneskelig kontakt. Vi er sikre på, at de hurtigt bliver nogens yndling. De er faktisk allerede blevet det.
De er meget anvendelige. Fifi, den største, har ikke så stor en gang, hvilket kan være en fordel for nogle ryttere, mens Aija er større gående, men hun mangler lidt balance og koordination i gangen. Dette udvikler hun med tiden.

I maj måned havde vi kursus herude for kommende ridefysioterapeuter. Et kursus arrangeret af Danske Fysioterapeuter. Der var mange på kurset og de sugede til sig af ny viden og var meget engagerede.
Vi havde nogle ryttere, der velvilligt havde stillet sig til rådighed, som ”prøveklude” for kursisterne, så de kunne prøve rigtige patienter på hesten.

Tusind tak for den store hjælp kære ryttere.

D. 7.-9. september skal det afsluttende kursus afholdes og her bliver det så børnene, der må holde for. Det plejer at være en god oplevelse at være medie, da kursisterne er ualmindelig søde og hensynsfulde.

Vi har fået 4 føl i år, som vi har nydt igennem sommeren. 2 af dem er allerede afsat og skal forlade deres mødre, når de er et halvt år gammel. De er solgt til Sonja Frank i Horsens. Held og lykke fremover.

I efteråret har vi talt om at arrangere et stævne for jer ryttere, så det vil i høre mere om senere. Det plejer at være en super god dag med mange glade ryttere.

Birgitte

Aija.
Aija.
Fifi.
Fifi.

Lidt Om Vore Ny Medarbejdere

Camilla
Camilla
Camilla:
Jeg startede på Skærgården
d. 1. august og jeg skal være her i
praktik i 1 år. I januar startede jeg på Hansenberg.
Jeg bor i en lejlighed i Egtved, men
kommer fra Esbjerg hvor min mor bor
sammen med min hund.
Jeg har haft med heste at gøre i ca. 13 år.

Sofie
Sofie
Sofie:
Jeg er her som dyrepasserelev og skal være her
frem til januar, derefter skal jeg starte på Hansenberg på 1. hovedforløb.

Til daglig bor jeg i egen lejlighed med mine 2 små hunde.
Fritiden bruger jeg på min egen hest, på kæresten og vennerne.

Jeg har tidligere været elev herude på Skærgården fra januar 2009 til juni 2010, i forbindelse med landbrugsuddannelse, men har valgt at skifte uddannelse til dyrepasser.

Peter B. Skiftrup Fortæller:

Peter B. Skiftrup.
Peter B. Skiftrup.
Den første dag i mit nye liv ... var den 6. februar 2013, dagen efter at jeg var blevet opereret på Århus Universitetshospital for min Parkinsons sygdom. Jeg husker tydelig fornemmelsen, det var helt fantastisk for nu rystede jeg ikke mere, havde ingen overbevægelser og bedst af alt nu var min krop og dermed mine muskler helt i ro. Det var første gang i meget lang tid jeg havde følt en sådan ro i kroppen. Jeg havde været igennem en såkaldt STN -operation hvor man går ind og påvirker den centrale del af hjernen med en lille elektrisk impuls der lige nøjagtig gør at man ikke får de typiske Parkinsons symptomer. Selve operationen vil jeg helst glemme hurtigst da den var temmelig grænseoverskridende. Men den helt utrolige følelse af efter operationen at være helt fri for det tunge åg jeg havde båret rundt på i flere år uden at vide om det nogensinde ville lette fra mine skuldre. Det var simpelthen stort, og selvom lægerne havde forberedt mig på et eventuel tilbage slag var det ikke til at tro. Jeg kunne bare det hele. Jeg blev indlagt om mandagen, og selvom det var en stor operation der varede hele tirsdagen, var jeg oppe og gå samme aften, tog endda en svingom med en af sygeplejerskerne, og allerede inden weekenden var lægerne i fuld gang med at indkøre mit nyerhvervede udstyr i form af et neurostimulationssystem eller i daglig tale kaldet en hjerne pacemaker. Jeg glædede mig over alle de personlige hilsner og de mange besøg jeg fik for uden dem var tiden blevet lang. Der var nemlig kun afsat ca. en halv time til justeringer af systemet om dagen hvorefter turen gik tilbage til patienthotellet, hvor jeg hvilede mig og blot sørgede for at passe spisetiderne. Det gik bare fremad lige indtil torsdag, dagen før jeg skulle hjem, men da begyndte problemerne også at melde sig i form af smerter i højre arm. Efter en weekend hjemme, kontaktede jeg sygehuset mandag og fik en tid allerede tirsdag, hvor man blot ved at ændre punktet for impulsen og lidt på strømstyrken, fik mine smerterne i armen til at forsvinde. Man kan ikke andet end undre sig over hvad det er der sker i hjernen som får smerterne i armen til at forsvinde, bare ved et par småjusteringer, men et er sikkert, de ved hvad de har med at gøre, de tager ingen chancer og så er de fantastisk dygtige til deres håndværk. Jeg har kun rosende ord tilovers for det fantastiske team af dygtige neurokirurger, neurologer, anæstesilæger sygeplejersker m.m. Jeg er dem alle dybt taknemmelige for den professionelle behandling de har givet mig under hele opholdet på Århus Universitetshospital

Efterårets Ferier Og Fridage.

HUSK HUSK

Vi rider hele efterårsferien!

Vi rider helt til og med mandag d. 23. december!

HUSK AT MELDE AFBUD HVIS DU IKKE KOMMER!!!!