• DK
  • GB

Skærgaarden

Livet på Skærgården. December 2012

Så står julen atter for døren og det er tiden, at det sidste nyhedsbrev skal ud til jer ryttere.
Vi vil gerne her på Skærgården ønske jer alle en God Jul og et Godt og Lykkebringende Nytår.
Vi håber I må få nogle gode dage sammen med familie og venner og at Julemanden også kommer forbi hos jer.
Tak for mange gode timer sammen med jer. Det er altid livsbekræftende at være sammen med både jer og hestene. Det giver ny energi.
Der er babyboom her på Skærgården. Først fik Sandra en lille dreng Sebastian i foråret og i efteråret ankom Belindas lille pige Caroline og i november fødte Signe sin lille pige. Et stort TILLYKKE til jer alle sammen også fædrene.
Sandra kommer tilbage til marts på arbejde igen og til jul kommer Sofie på en kort visit på 3 mdr. indtil hun skal på skole igen.
Vi har haft besøg af 3 praktikanter fra Hansenberg i en mdr. her i efteråret. De fik en god oplevelse og vi fik lidt hjælp til at få gjort noget af det vi aldrig når til hverdag.
Vi har også fejret Gunhilds 15 års jubilæum og runde fødselsdag her i november måned med alle medarbejderne. Det var en dejlig dag.
Vi har fået en ny eftermiddagshjælper Melanie, som er her tirsdag og torsdag eftermiddag. Velkommen til.
Udover det har vi fået en ny terapihest nemlig Twiggi. Hun er en dejlig 16 års hoppe som nogen af jer allerede har stiftet bekendtskab med. Hun er godt i gang med timerne og der er mange, der er glade for hende.
Vi håber på en mild vinter i det kommende år og så ser vi frem til det snarlige forår igen.

Mange Julehilsner fra Birgitte

Hilsen Gunhild

Kære alle!

Jeg er i november rundet et skarpt hjørne. Samtidig har jeg været tilknyttet Skærgården siden opstart i 1997. Jeg er derfor blevet flot fejret af Birgitte med familie og alt personalet på
Skærgården ved en dejlig, varm og personlig eftermiddag og aften.
Jeg takker hjertelig for denne aften, de mange søde og rørende ord til mig samt fine gaver. Fantastisk at være en del af sådan et dejligt team, hvor alle brænder for samme sag.
Jeg vil også takke mange gange for de søde hilsner, som ryttere og andre med tilknytning hertil har begavet mig med.

Kærlig hilsen Gunhild

Stinne skrev et indlæg til nyhedsbrevet

Min historie.
Jer blevet spurgt, om jeg vil skrive lidt om min baggrund for at ride her på Skærgården.
De sidste mange år af mit liv har i høj grad været præget af en skulderskade. Kort fortalt oplevede jeg i ´97 en mindre ulykke. Blev efterfølgende fejlopereret, og har siden da været igennem seks operationer af højre skulder. Senest fik jeg sidste sommer et nyt skulderled indsat. For min hverdag betyder skulderskaden dårlig bevægelighed og, værst af alt, daglige smerter, i så slem en grad, at jeg for ca. otte år siden fik tildelt en førtidspension. Jeg har i alle årene gået fast til fysioterapi, og fået en del smertestillende medicin.
Jeg har en fortid med heste, og har længe savnet samværet med de store dyr. Så da jeg i starten af dette år blev opmærksom på Skærgårdens tilbud om Ridefysioterapi, skyndte jeg mig at rette henvendelse. Jeg kom hurtigt på et hold, og fik tildelt Liva, som er god og tålmodig at ride på. Sammen med hende træner jeg hele kroppen, hvilket jeg i høj grad havde brug for. Desuden træner jeg balance i kroppen. De første gange følte jeg at jeg næsten faldt af hesten, fordi min venstre side overkompenserede. De fleste af mine sekundære problemer grundet skulderen (særligt ryg, lænd og nakke) kan jeg holde nede på et tåleligt niveau igennem min træning her. Det betyder rigtig meget for mine dage, og også mine smerteproblemer er der kommet lidt bedre styr på.
Mvh. Stinne Toxværd Smidt, fra holdet tirsdag kl. 13.30

Baby Boom på Skærgården

Caroline med mor Belinda og Sebastian med mor Sandra.
Vi har desværre ikke modtaget et billede af Signes pige.
Caroline med mor Belinda og Sebastian med mor Sandra.
Vi har desværre ikke modtaget et billede af Signes pige.

Gitte skrev et indlæg til Nyhedsbrevet

Hvorfor er ridning så godt?
De små muskler i ryggen, de inderste muskler i lårene og næsten alle muskler i hele kroppen bliver brugt. Balancen bliver væsentligt forbedret.
Kræfterne bliver meget bedre både fysisk og mentalt.
Det giver en succes følelse at ride, samspillet mellem hest og rytter, det at turde og så kunne ride, er fedt
Bare følelsen: Hold da op, det kan jeg jo godt. Det er tæt på at være ugens højdepunkt.
Man bliver glad, tilfreds, stolt og stærkere.
Mandagsholdet v/ Gitte.
PS: Man er ”i samme båd” med andre som også har en eller anden sygdom. DET ER VIGTIGT.

Juleafslutning på Skærgården

Julemanden og hans hjælper.
Julemanden og hans hjælper.
Skærgården afholdte sit årlige julearrangement fredag eftermiddag d. 7 december. Som sædvanlig var det en meget kold dag, men deltagerne var klædt godt på og forberedte på det kolde vejr. Vi havde en rigtig hyggelig dag med demonstration af ponygames på terapihestene i fuld fart med elever og eftermiddagspigerne som ryttere. Nogle af gæsterne var overrasket over at "deres hest" kunne opnå sådan en fart især Felix.
Dagen bød på dans og leg om juletræet og heldigvis kom julemanden også fra Grønland i år. Med sig havde han en ”ung julemandens hjælper” ved sin side. Traditionen tro sluttede vi af med æbleskiver og gløgg i stalden og trak lod om de dejlige gaver indsamlet af Lisa Knudsen.
Tusind tak for det Lisa.
Der var gaver fra XL Byg, Boutiq Dorte, Ulvedal, Egtved Blomster, Sportigan, Butik 112 og Familien Flindt.
Tusind tak til sponsorerne.