• DK
  • GB

Skærgaarden

Livet på Skærgården
Juni 2012

Kort nyt fra Birgitte

Så er det tid til det sidste nyhedsbrev inden sommerferien. Vejret har indtil nu ikke budt på for meget sommervejr, men det håber vi kommer når sommerferien begynder.

Det har været et travlt forår med de mange føls komme. Det har været sjovt og fornøjeligt at få 5 raske føl og vi håber også I har glædet jer over det ekstra liv, det har givet på gården. Der er nu ikke noget som dyrebørn. ?

Udover føl har der også været tid til deltagelse i den Internationale Rideterapikonference, som blev afholdt. i Athen. Mere om dette senere.

Inden terapihestene skal på sommergræs er det planen, at der skal opføres et læskur på feddet, så hestene kan gå i læ for både regn og sol. Det håber vi meget bliver sat op i uge 27. Det tager sin tid at få bygge - og zonetilladelse fra kommunen, men sidst på denne måned skulle vi få tilladelsen.

I Kristi Himmelfartsferien havde vi travlt med at forny noget af vores træhegn , så der er blevet skiftet en hel del på den anden side af vejen. Udover dette har vi taget hegnet ned omkring ridebanen, da dette trængte til fornyelse.
Det er planen, at der bliver sat nyt hegn op i sommerferien når bunden på ridebanen er blevet rettet af og der er kommet nyt flis på. Der skal også skiftes bund i vores ridehal. Firmaet der står for dette er Ridebanebund.dk. Vi håber på en ny bund, der fungerer og ikke er så hård, som den nuværende. Så når I kommer tilbage fra ferie skulle alt være i den skønneste orden.

Verdenskonference 2012

D.22/4 rejste vi til Athen for at deltage i en spændende Verdens-konference i Terapeutisk ridning. Via ca. 40 forskellige foredrag, film, workshops og sociale sammenkomster gav det os en fantastisk mulighed for af få indblik i, hvordan man rundt om i verden arbejder med hesten i terapeutisk øjemed.

Det var meget inspirende at være sammen med så mange ildsjæle, der med vildt forskellige vilkår, metoder og midler, alle fandt hesten som en super god samarbejdspartner i der terapeutiske arbejde.

Mange kontakter blev etableret, og hvem ved? Måske vil det åbne op for øget samarbejde på tværs af landegrænserne i fremtiden.

Vi boede dejligt i centrum af Athen, og heldigvis var der også tid og mulighed for at se os lidt omkring i den skønne, gamle, historiske hovedstad. Vi klappede rigtig mange store, gamle sten, og mærkede lidt af historien vingesus, nød det lækre græske køkken og et for os danskere lækkert sommeragtigt vejer.

Helt igennem en god og lærerig tur.

Birgitte og Gunhild

Forældremøde d. 18. juni

Vi afholdte forældremøde d.18 juni. Det var en dejlig aften, hvor vi oplevede forældrene i en anden rolle end det sædvanlige, nemlig som ryttere.

Det var lærerigt både for os og for dem at prøve nogle af de øvelser på hesten, som deres børn udfører. Mange var meget forbavset over hvor svært det egentlig er at holde balancen på hesten og at kunne bruge sin krop rigtigt på hesten med den rette muskelspænding

Belinda
Belinda
Belinda siger farvel.

Jeg vil benytte lejligheder her i nyhedsbrevet til at
sige farvel og mange tak til ryttere og personale her på skærgården. Jeg har været i 15 mdr. det har været nogle rigtige gode og lærerige måneder.

Så d. 29/6-12 går jeg på sommerferie og barsel,
så jeg er klar til babyen i september ?

Bjørn
Bjørn
Bjørn siger tak for denne gang.

Nu er min tid på Skærgården snart slut og det her
været super spændende at prøve arbejdet med alle
de forskellige mennesker og oplevelser.

Jeg har virkelig nydt at være herude og syntes jeg er blevet rigtig godt modtaget af både kollegaer og ryttere.

Det bliver rigtig surt ikke at skulle have min gang,
her på stedet hver dag og jeg kommer til at savne
det helt vildt.

Men regner da med at besøge jer medens jeg stadig går på skole i Kolding.

Og så er der jo ingen der ved hvad der sker bagefter.

Troels Bøgebjerg
Troels Bøgebjerg
Troels Bøgebjerg

Jeg fik en hjerneblødning d. 23-10-2010 og
blev indlagt og opereret på OUH. Jeg blev
senere overført til Hammel Neurocenter hvor
jeg var indlagt i 7-8 mdr.

I starten kunne jeg kun blinke med det ene øje,
og lægerne informerede min kone om at de
vidste jo ikke hvad for et liv jeg ville få, de
talte om at jeg skulle have pleje 24 timer i
døgnet.

For et år siden sad jeg i rullestol, og i dag går
jeg med rollator ved kortere strækninger.

Ridning hjælper mig med en bedre balance, nu
kan jeg gå i gangbare uden at holde ved, jeg
benytter gangbånd hvor jeg kan gå uden at
holde ved.

Et af mine mål er at jeg kan gå uden brug af rollator og jeg er sikker på at ridning kan hjælpe mig til at nå dette mål.